Flacăra - Urban Titu 1-0. Flacăra s-a aprins la ultima scânteie

facebook.com/targovistepenet
Sâmbătă, după amiază. Din nou e zi de meci la Moreni. Flacăra lui Gabi Paraschiv trezește amintiri nostalgicilor care au cunoscut uimitoarea singura echipă dâmbovițeană care a jucat în Cupele Europene. De altfel, de cum ajungi în centrul orașului, în aproprierea orei de joc, vezi oamenii care au aceeași direcție, stadionul! Imagini rupte dintr-o altă față a fotbalului românesc, care îți inspiră un fenomen curat. Emoțiile sunt mari pentru orice jucător antrenat de „Pară” și presiunea la fel. Oamenii au fost obișnuiți cu victorii, iar lupta pentru trei puncte are și ca scop mulțumirea tribunelor. Doar că planul de acasă, nu se potrivește mereu cu cel din iarbă și te poți trezi că duci o luptă grea, sau ești chiar înfrânt.

Lupii de pe malul Cricovului au înfruntat sudiștii de la Titu. Urbanul, chinuit de probleme, a venit la Moreni din postura de lanternă roșie, dar să arate că dorința de a învinge e mai mare decât forța pe care au arătat-o în partida precedentă. Paraschiv încearcă atitudine de profesionist și începe meciul în tribună, revenind mai apoi pe bancă. De partea cealaltă, vocea decizională o are Marinică Ionică. Reîntors la vechea dragoste, atacantul își ia în serios rolul de conducător al puștilor din jurul lui și dictează formalitățile echipei. O motivație în plus ca acești tineri să se gândească la momentul în care vor atinge experiența dobândită de Ionică. Indicațiile rostite de cel mai „valoros” jucător al Urbanului și-au făcut simțită prezența în jocul coechipierilor până în momentul critic de la ultima fază de atac a formației lui Paraschiv. Un minut, nimic mai mult. Atât mai aveau nevoie niște tineri adunați într-o pauză care putea fii definitivă pentru Urban, să stingă Flacăra ce arde în inimile morenarilor. Focul s-a reaprins la ultima scânteie, când Lari Plăcintă a profitat de un assist genial și pentru el a urmat „secunda” de glorie, în care victoria i-a purtat numele. Tribuna a răsuflat ușurată, după 90 de minute în care a fiert și a răbufnit printr-o repriză de huiduieli asupra copiilor care au făcut totul pentru a salva Urbanul de la dezastru.

Omul meciului poate fii numit marcatorul Lari Plăcintă, dar de departe, cel mai remarcat jucător de pe teren a fost fundașul central Cosmin Negulescu. Încă junior, Negulescu a fost aproape perfect în fața lui Andrei Iliescu, arătând că merită șansa de a juca la nivelul Ligii a 3 a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu