Lepădarea, Secta și Primarul, serial dâmbovițean

Liniștea iernii așternută peste fotbalul local a fost deranjată zilele trecute de un mare scandal privind arbitrii dâmbovițeni. Povestea are multe capitole și deschide ochii multor oameni, dar eroii principali încep să se facă auziți de „cititorii” de pe margine.

„Mă lepăd de Satana, chiar dacă e prietenul meu și i-am dat voie să arbitreze în străinătate!”

Scandalul provocat de ancheta deschisă de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor le-a stricat planurile arbitrilor dâmbovițeni plecați în Turcia și Cipru. Ușor-ușor apar și declarații care să le construiască apărarea în fața „leilor” plecați pe urmele lor.

Cristi Grigorașcu a ieșit primul din umbră, asumându-și anumite decizii, dar probabil de teama pierderii locului de muncă din cadrul Inspectoratului de Jandarmerie. Dintr-un rezumat al interviului acordat de fostul arbitru, reiese faptul că acesta a fost contactat de Dan Petre, pentru le acorda dreptului lui și celorlalți să plece să se pregătească în străinătate (având calitatea de membru al comisiei de arbitraj), dar totodată a fost invitat alături de aceștia. Aruncându-și prietenul în groapa cu lei, Grigorașcu se spală pe mâini și încearcă se se sustragă subtil din acest scandal.

Secta numeroasă și identitatea falsă

Curios este faptul că Grigorașcu a mai spus că alți arbitrii locali ar fi trebuit să ajungă alături de cei prezenți în Turcia și Cipru pentru a oficia meciuri amicale, după ce echipele românești se întorceau în țară

De asemenea, tot fostul fluieraș a indicat identitatea falsă de fapt ca o scuză a organizatorilor, pentru a nu părea ciudat că o brigadă românească arbitrează formații de aceeași naționalitate. (sic) Atunci de ce unii au încercat să se ascundă sub schimbări radicale de look?


Cu primarul ce ați avut?

După aflarea veștii despre această situație, au mai apărut și alte nume, foștii arbitrii, acum cu alte funcții: Septimiu Burtescu (consilier al Direcției de Sport Dâmbovița, fost arbitru Fifa la futsal), Valentin Mihalache (actual primar în comuna Dărmănești), dar și Costinel Neagu (jurnalist local). „Secta” are mulți membrii, cum bine a declarat și Cristi Grigorașcu, considerat unul dintre ei.

Situația se complică, odată ce cazul deja este anchetat de Comisia de Integritate din cadrul FRF. Se anunță o perioadă grea, probabil cea mai încurcată din ultimii ani ai fotbalului local.