FC Aninoasa - Flacăra Moreni 0-2. Gazul e mai bun în deplasare

Să scrii o părere după un meci ca FC Aninoasa - Flacăra Moreni îți trebuie puțină analiză înainte. Asta pentru că echipa lui Gabi Paraschiv a devenit un complex pentru Pahonțu și coechipierii lui. Morenarii au câștigat de trei ori în acest sezon (2 victorii în campionat și una în Cupa României), răzbunând cu vârf și îndesat eșecurile din trecut, care au dus-o la baraj pe FC Aninoasa înaintea elevilor lui „Pară”.

Sursa: www.fcaninoasa.ro
Lăsăm introducerea pompoasă în urmă și revenim la ceea ce contează. O mică analiză a ultimului joc, unul care a fost oarecum contrar așteptărilor după rezultatele din ultimele etape. Formația antrenată de Cristi Bălașa părea mult mai în formă, mult mai motivată după o victorie în deplasare la un adversar dificil (0-1 la Sporting Roșiori), dar Paraschiv și-a motivat jucătorii suficient de bine cât să treacă peste meciurile mai chinuite avute cu SCM Pitești, Urban Titu sau Concordia Chiajna. Chiar unii dintre suporterii morenarilor nu prevedeau o victorie în această deplasare. Punctele câștigate reumple de mândrie și fală inimile nebune după fotbal ale suporterilor morenari.

„Iască” și lupii săi au dominat destul de mult din joc, iar atunci când adversarii au avut momentele lor de „glorie” și-au dat cu bâta peste picioare. Cele mai importante ocazii ale gazdelor de la Aninoasa au fost tratate poate prea superficial de către unii jucători, care au părut că sunt într-un meci de rugby, făcându-i destul de invidioși pe acești sportivi cu „transformările” reușite. De partea cealaltă, Lari Plăcintă și Edi Guță au fost mult mai lucizi și nu i-au dat vreo șansă portarului advers. De altfel, Bărboiu a avut și câteva intervenții grele, prin care și-a menținut echipa în joc. „Mutu” Călinescu, introdus în repriza secundă, s-a mai remarcat dintre „aninoșeni”, dar cu o floare nu s-a făcut primăvară, iar cele trei puncte s-au dus la Moreni.

Trebuie să ne rezumăm și la alte aspecte după acest meci, nu doar jocul în sine. Dureros mi s-a părut cum oaspeții au avut parte de foarte mulți suporteri, care au fost și vocali, susținându-și echipa spre victorie, în ciuda faptului că tribuna gazdelor a fost plină. Majoritatea vocilor venite dinspre susținătorii Aninoasei au fost critice la adresa jucătorilor și antrenorilor, deși echipa realizează cele mai frumoase performanțe. FC Aninoasa și renăscuta Flacăra Moreni își doresc să reînvie fotbalul județean prin aceste promovări la Liga a 3 a și având în acest sezon clasări foarte bune, ținând cont că sunt câteva adversare cu potențial financiar mult mai dezvoltat, astfel că cele două formații merită aprecieri din partea tuturor pentru efortul depus.