BARAJ LIGA III: Campioanele ilegale au făcut circ

Pentru că fotbalul nostru s-a transformat într-un spectacol de circ trist, astăzi vă prezentăm un alt episod.

De foarte mult timp, în presa centrală se vorbește despre ilegaliatea prin care s-a decis campioana Ligii IV București, SPARTAC București. S-au făcut memorii și contestații peste măsură, dar se pare că FRF i-a primit la barajul pentru Liga III, alături de o altă campioană suspectă de ilegalități. Voința Crevedia a făcut nefăcute, și după scandaluri prin Dâmbovița a decis să se mute la vecinii din Ilfov. Au câștigat în primul sezon Liga IV, dar nu au urcat, după ce Flacăra Moreni i-a învins în stil mare în retur, iar în ultimul campionat a avut două echipe în Liga IV Ilfov. Una a fost cea care juca barajul cu un an înainte, iar cea care a câștigat anul acesta, a fost formată din mai mulți foști jucători de prin prima ligă. S-au înscris în serii diferite, iar „satelitul” a câștigat campionatul și dreptul sportiv de a juca la baraj. Cealaltă echipă s-a retras pe parcurs pentru ca formația vedetelor nu ar fii putut avea drept de promovare. Doar că de aici încep și problemele pentru ei. Se pare că regulamentele nu permit unei echipe care aparține demografic de un alt județ să joace în altă competiție decât cea locală dacă există, iar asta o transformă pe Voința II Crevedia într-o campioana ilegală.

Circul însă a continuat și la baraj, doar se întâlneau formații cu diferite probleme. Despre Spartac se știa ca ar folosi jucători pe „fals”, ilfovenii din Dâmbovița s-au decis să conteste dreptul de joc al unora, iar la fel au făcut și adversarii. Doar că de aici s-au mai născut și alte belele. Legitimația unui fotbalist de la Voința a dispărut din vestiarul arbitrilor, iar ca circul să fie complet s-a pus bomboana pe colivă: medicul nu a venit la stadion în timpul regulamentar.

În mod normal, primul meci al barajului va fii câștigat la masa verde de Crevedia, dar fiind destul de multe probleme, probabil ca va fii nevoie și de intervenția comisiilor federale.

Rămâneți aproape până la următorul spectacol!